Hem > Vad vi gör > Stöd för barn på Åland > Ansök om stöd från barnfonden

Ansök om stöd från barnfonden

När kan jag söka stöd?

  • Du lever i ekonomisk utsatthet som gör att du inte kan möjliggöra ditt eller dina barn möjlighet att delta i fritidsaktiviteter eller särskilda upplevelser.

Vad kan jag söka stöd för?

  • Födelsedagfirande
  • Fritidsaktiviteter
  • En upplevelse i samband med t.ex. ett skollov
  • Julklapp (Obs! Julklapp söks på särskild blankett senast 30 november. Blanketterna delas ut på Matbanken och för flyktingar från Ukraina vid flyktingförläggningen. Du kan också komma till Rädda Barnens kansli och fylla i en ansökan eller här direkt på hemsidan).
  • Matstödet (stödet är tillfälligt och ges i begränsad omfattning. OBS! Stödet söks på särskild blankett.

Varje situation är unik och vi utgår alltid ifrån barnets behov. Du kan alltid ansöka eller ta kontakt och fråga om möjligheten att få stöd. 

Behöver du hjälp?

Om du vill ansöka om medel från Barnfonden, vänligen besvara ansökan nedan. Försök att redogöra för er familjs situation så gott som det bara går.

Vi behandlar ansökningar löpande under året och ambitionen är att ge svar inom en månad. Vid semestertider och skollov kan kansliet vara stängt och inget stöd kan då beviljas. En ansökan är inte en garanti för beviljande av stöd, utan varje enskild anhållan behandlas individuellt och utgående från barnet och familjens situation och de ekonomiska resurser som barnfonden har.

Ansök om stöd från Rädda Barnens barnfond

Vi behandlar ansökningar löpande under året och ambitionen är att ge svar inom en månad. Vid semestertider och skollov kan kansliet vara stängt och inget stöd kan då beviljas.