Hem > För barn & unga > Ninni-verksamhet > Rädda Barnens Ninni-grupper > Ninni-Sommarläger

Ninni-Sommarläger

Varje sommar ordnar Rädda Barnen tillsammans med Folkhälsan läger där deltagarna får uppleva fyllda av roliga aktiviteter i sällskap med andra som har liknande erfarenheter. Alla deltagare har erfarenhet av att en förälder eller en annan vuxen i familjen har psykisk ohälsa, dricker för mycket eller har ett annat beroende.

Vi ordnar två läger på Åland. Ett för barn 10 -13 år och ett för tonåringar 13-17 år. På våra läger är det ca 8 -15 deltagare från Åland.

På lägret gör vi somriga lägersaker och har kul tillsammans. Vi är mycket ute och det finns möjlighet att simma och prova vattenaktiviteter, paddla kajak och supbräde, bada bastu, pyssla, leka, spela och fiska.

 

Träffa andra med liknande erfarenheter

Det som är speciellt på våra läger är att du träffa andra i din ålder som vet hur det är att ha en sjukdom i familjen. Du får veta att du inte är ensam. På lägret får du höra äldre ungdomar berätta sin historia och du kan prata med andra som förstår.

Genom att hålla koll på raddabarnen.ax eller Rädda Barnen på Ålands FB får du mer info om årets läger!

Frågor och kontaktuppgifter

Om du undrar om du passar in, vad vi egentligen gör på lägret eller vilket läger du ska gå på får du eller en vuxen gärna höra av sig till [email protected], Whatsapp 040 6723327 eller Janina Björni på Messenger.

Det går också bra att meddela intresse, så skickar vi info så fort vi vet planerna för sommaren som kommer!