Hem > För barn & unga > Engagera dig

Hur kan jag göra skillnad?

Som barn och ung har du rätt att påverka frågor som rör dig och dina rättigheter. Därför jobbar vi på Rädda Barnen aktivt för att skapa engagemang och möjligheter för men också med unga. Vi anordnar olika evenemang och projekt både på Åland och i Norden. Just nu på Åland kan du till exempel delta i vårt ungdomskaffe där du och vi tillsammans med andra ungdomar bl.a. diskuterar barnrätts- och samhällsfrågor. Du kan även hjälpa oss sprida kunskap om barnrättsfrågor genom att bli Rädda Barnen-utbildare och lära andra barn och unga om barns rättigheter.

Men du som är ung kan också komma med egna initiativ som stärker barn och ungas rättigheter eller delta i Rädda Barnens verksamhet på andra sätt. Tveka inte att ta kontakt med oss – dina åsikter och ideér är viktiga för oss.

 

Utbilda andra i barns rättigheter

Brinner du för barns rättigheter? Bra då är det dig vi söker!

GÖR DIN PRAKTIK HOS OSS

Vi tar gärna emot praktikanter på prao eller längre praktik om det passar in i vår verksamhet. Kontakta oss i god tid så att vi hinner förbereda din tid hos oss.

Därför behöver vi dig

Du är en expert på hur det är att vara ung idag. Du här rätt att vara med och uttrycka dina åsikter i frågor som rör dig. För att kunna fatta bättre beslut för barn och unga måste vi ha barn och unga med.

Rädda Barnens ungdomskaffe

Rädda Barnens ungdomskaffe är en kaffestund för ungdomar som vill diskutera ämnen som berör just er som unga. Träffen utgår oftast från ett tema som ni väljer. Det krävs inte någon förkunskap utan endast intresse och ett öppet sinne!

Ungdomskaffet är för alla ungdomar som är intresserade av Barnkonventionen, samhället, politik, vilka påverkningsmöjligheter man har som ung men också för om man bara vill diskutera aktuella ämnen med andra ungdomar. Givetvis kan man komma med egna förslag på teman för ungdomskaffet.