Hem > För barn & unga > Engagera dig > Jobba som barnkonventionspilot > Skicka in din ansökan

Bli barnkonventionspilot 2023 - Sök!

Till sommaren 2023 erbjuder Rädda Barnen sommarjobb som “barnkonventionspilot” till sex ungdomar på Åland i åldern 14–17 år. Du som barnkonventionspilot kommer att jobba för att flera ska känna till barns rättigheter. Vi söker dig sobrinner för att alla barn och unga ska ha det bra och att barns rättigheter ska värderas högt. Eftersom år 2023 är valår så fokuserar vi speciellt på de frågor som ungdomar tycker är viktiga och vill påverka.

Känner du igen dig i beskrivningen? Välkommen med din ansökan! 

Under tiden som Barnkonventionspilot kommer du att få påverka ditt jobb och ta del av att: 

  • Ordna aktiviteter för barn/unga
  • Lära sig och lära ut om barnkonventionen 
  • Tillverka informationsmaterial 

Ansök senast den 14.3.2023 kl.23.30

Du kan ansöka direkt via vårt formulär längre ner. OBS: Vi rekommenderar att du skickar din ansökan efter du har deltagit i våra rekryteringsträffar eftersom vi kommer att diskutera ansökan under träffarna. Kom ihåg att anmäla dig till rekryteringsträffarna senaste den 7 mars.

Sommarjobbet börjar måndagen den 12.6. och slutar fredagen den 7.7.2023, lönen är 1213/månaden (12.6-7.7.2023), arbetstid är 80% (29h/vecka).

När vi väljer barnkonventionspiloter vill vi ha en spridning av unga med olika bakgrund och livserfarenheter. Det kan exempelvis handla om språkkunskap, intressen, funktionsvariation, geografisk hemvist, bakgrund, kön och könstillhörighet.

Du behöver inte kunna barnkonventionen för att söka sommarjobbet, utan som barnkonventionspilot får du en unik chans att arbeta med att både lära dig och lära andra om barnkonventionen och barns rättigheter. 

Vi hör av oss till alla som ansökt.
Om du vill veta mer kontakta oss eller skicka snap:
 

Tanja Rönnberg
Tel: +358 (0)40 721 1133
E-post:
[email protected] 

Jonna Varsa
Tel: +358 (0)457 344 8483
E-post:
[email protected] 

Snapchatraddabarnenax 

Ansökningsformulär

Vi rekommenderar att du skickar din ansökan efter du har deltagit i våra rekryteringsträffar eftersom vi kommer att diskutera ansökan under träffarna. Kom ihåg att anmäla dig till rekryteringsträffarna senaste den 7 mars 2023.

Enligt Rädda Barnens trygghetsregler har alla barn rätt att få information om hur deras personuppgifter (så som telefonnummer, e-post och annan info) används och sparas och vilka som har tillgång till informationen. Rädda Barnen använder inte ditt nummer och e-post för att kontakta dig annars än gällande rekryteringen till sommarjobbet om du inte vill det. Vi delar inte dina uppgifter till någon utanför Rädda Barnen.

Det är barnkonventionspiloternas handledare Jonna och Tanja som läser din ansökan och om det behövs deltar också verksamhetsledare Lotta i rekryteringen. Du kan läsa Rädda Barnens integritetspolicy här.

Vi ställer frågorna om t.ex kön och hemkommun eftersom när vi väljer barnkonventionspiloter vill vi ha en spridning av unga med olika bakgrund och livserfarenheter. Det kan exempelvis handla om språkkunskap, intressen, funktionsvariation, geografisk hemvist, bakgrund, kön och könstillhörighet.

Sorry. This form is no longer available.