Hem > Artiklar > Allmänt > Välkommen på höstmöte 2023
Publicerat: 06 november 2023

Välkommen på höstmöte 2023

Höstmöte inleds med fika och stadgeenliga ärenden med behandling av budget och verksamhetsplan och tar ställning till valberedningens förslag av styrelse för år 2024. Anmäl dig här eller sänd en e-post till info @raddabarnen.ax

Välkommen på höstmöte onsdag 29 november 2023

Höstmöte inleds stadgeenliga ärenden där vi behandlar budget och verksamhetsplan och tar ställning till valberedningens förslag till styrelse för år 2024.
Anmäl dig senast 26 november så vi kan planera serveringen. 
Plats: Hotell- och restaurangskolans övningsrestaurang Hjorten, Strandgatan 1 i Mariehamn. Möjlighet finns att delta digitalt. Sänd då en e-post till [email protected]
Tid: Kl. 18-20.00

Kvällen är gratis och öppen för alla intresserade, medlemmar och blivande medlemmar i alla åldrar.

Efter det formella höstmötet kommer vi att presentera FNs barnrättskommittés rekommendationer till Åland och Finland och sätta dem i relation till Rädda Barnens valprogram och den kommande barnrättspolitiken på Åland.

Tillträdande lantrådet liberalernas Katrin Sjögren deltar och berättar hur FNs rekommendationer har påverkat arbetet med att dra upp riktlinjerna för barnrättspolitiken de kommande fyra åren. Ålands barnombudsman Johanna Fogelström-Duns reflekterar kring FNs rekommendationer och hur Åland kan utveckla arbetet med barnrättspolitiken.

Rädda Barnens valprogram ligger som grund i föreningens medskick till den tillträdande regeringen och på höstmötet kommer det finnas utrymme för dialog i mindre grupper och även att lyfta frågor/funderingar/förslag till det blivande lantrådet.

Bilagor:
Verksamhetsplan och budget 2024
Valberedningens förslag
Dagordning

Anmäl dig här:

Anmälan till höstmöte 2023

  • Vi skickar bekräftelse via e-post.
  • Om du har andra önskemål gällande t.ex. tillgänglighet kan du skriva det ovan.

Fler artiklar

Allmänt
Julgåva 2023

Julgåva 2023

Köp en julklapp som ger glädje!

Läs mer
Barnkonventionen
Barnrättsvecka 2023

Barnrättsvecka 2023

Barnrättsveckan firas varje år i november, i år den 20-26 november. Vi vill uppmuntra alla skolor, daghem, fritidsgrupper och andra att uppmärksamma barnrättsveckan genom att öka kunskap om barns rättigheter. Här har vi samlat inspiration och tips om material och roliga övningar som kan användas i undervisning om barns rättigheter hela året om!

Läs mer
Allmänt
Vill du bli Rädda Barnens frivillig inom Frivilliga Räddningstjänsten?

Vill du bli Rädda Barnens frivillig inom Frivilliga Räddningstjänsten?

Hösten 2023 kommer vi utbilda fler frivilliga som kan vara med och hjälpa och stödja barn och ungdomar vid behöv i olika krissituationer på Åland.

Läs mer