Hem > Artiklar > Allmänt > Rädda Barnens valprogram 2023
Publicerat: 07 juli 2023

Rädda Barnens valprogram 2023

Rädda Barnen på Åland har tagit fram ett valprogram med barnrättsfrågor som vi vill lyfta inför kommunal- och lagtingsvalet.

Barns rättigheter är viktiga samhällsfrågor och i valtider även viktiga valfrågor – både för kandidater och för väljare. Därför har Rädda Barnen på Åland tagit fram ett valprogram med viktiga barnrättsfrågor som vi vill lyfta inför kommunal- och lagtingsvalet. Programmet är uppdelat i fyra teamområden:

  • Ekonomisk utsatthet
  • Trygghet & skydd
  • Hälsa & omsorg
  • Strategisk barnrättspolitik.

Förutom 29 förslag på åtgärder innehåller programmet barns röster, förslag och informativa länkar där källor ger mer möjlighet till fördjupning.

Läs Rädda Barnens valprogram 2023

Läs kortversionen av Rädda Barnens valprogram 2023 (två sidor med sammanfattning av de 29 förslagen)

Partierna som kandiderar till lagtinget har fått valprogrammet och uppmanades att ta ställning till Rädda Barnens förslag.

Här kan du läsa partiernas åsikter gällande de förslag på åtgärder som lyfts i valprogrammet.

Välkommen med i barnrättsnätverket! Inför valet började ett barnrättsnätverk ta form bestående av kandidater i lagtings- och kommunalvalet. Nu välkomnar vi alla som är invalda i lagtinget, stads/kommunfullmäktige eller som kommer att få ett förtroendeuppdrag i styrelse eller nämnd. Tillsammans formar vi barnrättsnätverket. Rädda Barnen kommer dela uppdateringar och information om aktuella barnrättsfrågor samt inbjudningar till fortbildningar etc. Barnen på Åland behöver många barnrättskämpar! Anmäl dig till Rädda Barnens barnrättsnätverk här.

 

Fler artiklar

Allmänt
Hjälp barnen i Gaza

Hjälp barnen i Gaza

Mer än 1 miljon barn i Gaza löper överhängande risk för svält. Familjer kämpar för att hitta tillräckligt med mat och vatten, med barn som redan dör på grund av undernäring och sjukdomar. Situationen har aldrig varit mer desperat.

Allmänt
Välkomna på familjehemshelg 2024

Välkomna på familjehemshelg 2024

OBS! LÄGRET ÄR FULLSATT.
Välkomna på familjehemshelg 2024 – ett läger för alla barn och vuxna i familjehemmet.

Allmänt
Välkommen på våra Ninni-läger 2024

Välkommen på våra Ninni-läger 2024

Välkommen på NINNI–SOMMARLÄGER 2024! Ninni-läger är roliga sommarläger med många aktiviteter och god mat.