Hem > Artiklar > Allmänt > Rädda Barnens valprogram 2023
Publicerat: 07 July 2023

Rädda Barnens valprogram 2023

Rädda Barnen på Åland har tagit fram ett valprogram med barnrättsfrågor som vi vill lyfta inför kommunal- och lagtingsvalet.

Barns rättigheter är viktiga samhällsfrågor och i valtider även viktiga valfrågor – både för kandidater och för väljare. Därför har Rädda Barnen på Åland tagit fram ett valprogram med viktiga barnrättsfrågor som vi vill lyfta inför kommunal- och lagtingsvalet. Programmet är uppdelat i fyra teamområden: Ekonomisk utsatthet, Trygghet & skydd, Hälsa & omsorg och Strategisk barnrättspolitik.

Här finns Rädda Barnens valprogram

Här finns en kortversion av Rädda Barnens valprogram

Partierna som kandiderar till lagtinget har fått valprogrammet och uppmanades att ta ställning till Rädda Barnens förslag.

Här kan du läsa partiernas åsikter gällande de förslag på åtgärder som lyfts i valprogrammet.

Kandiderar du i kommunal- eller lagtingsvalet? Är du en politiker som brinner för barnrättsfrågor? Anmäl dig till Rädda Barnens barnrättsnätverk här.

 

Fler artiklar

Allmänt

Valprogram med barnrättsfrågor får brett stöd

Under sommaren har de åländska partierna som kandiderar till lagtinget fått ta ställning till de barnrättsfrågor som lyfts i Rädda Barnens valprogram.

Läs mer
Allmänt

Är du en politiker som brinner för barnrättsfrågor?

Bli en del av vår barnrättsnätverk och e-postlista för barnrättskämpar!

Läs mer
Socialt utsatta barn

Välkommen med i våra Ninni-grupper

I Finland lever minst vart fjärde barn med en vuxen som mår psykiskt dåligt eller har ett beroende. Att en vuxen är sjuk påverkar hela familjen. Ändå är det svårt att tala om och många barn och ungdomar sig ensamma med sina tankar, känslor och frågor. Så behöver det inte vara!

Läs mer