Hem > Artiklar > Socialt utsatta barn > Välkommen med i våra Ninni-grupper
Publicerat: 09 augusti 2023

Välkommen med i våra Ninni-grupper

I Finland lever minst vart fjärde barn med en vuxen som mår psykiskt dåligt eller har ett beroende. Att en vuxen är sjuk påverkar hela familjen. Ändå är det svårt att tala om och många barn och ungdomar sig ensamma med sina tankar, känslor och frågor. Så behöver det inte vara!

Känner du igen dig? Är du 10-17 år och vill träffa andra som har liknande erfarenheter? Då är du jättevälkommen med i våra Ninni-grupper!

Grupperna riktar sig till alla barn och ungdomar med erfarenhet av att en vuxen i familjen mår psykiskt dåligt eller har ett beroende. En del barn bor med sin förälder, men det kan också vara så att föräldrarna separerat eller att man bor i ett familjehem. Vi begär inget intyg över sjukdom. Det är barnet och en vuxen eller ungdomen själv som avgör om hen vill delta och om hen känner sig berörd.

Hösten 2023 startar Kamratstöd för 10-13 åringar tisdag 26.9 och Samtalsgruppen för 13-17 åringar onsdag 27.9. Vi träffas regelbundet, kl 15.30-17, i Rädda Barnens lokal.

I gruppen får deltagarna:

  • Träffa nya kompisar
  • Mer kunskap och förståelse för vad det innebär att ha en förälder med psykisk ohälsa eller ett beroende.
  • Möjlighet att få svar på sådant man undrar över.
  • Ha kul!

Du som är 13 år eller äldre och som redan gått i Ninni grupp tidigare är välkommen med i Stödgruppen som träffas ca en gång i månaden hos Fältarna, fikar och pratar.  Vi uppdaterar snart om startdatum.

Träffarna är alltid gratis och vi bjuder på fika!

Vill du veta mer? Eller anmäla intresse? Skriv till Janina på janina@raddabarnen, WA 040 6723327 eller Messenger Janina Björni.

Ninni-verksamheten är ett samarbete mellan Rädda Barnen, Folkhälsan ANDTS och Kommunernas socialtjänst. Verksamheten stöds av stiftelsen Brita Maria Renlund (BMR).

Fler artiklar

Allmänt
Kort text om ofrivillig skolfrånvaro

Kort text om ofrivillig skolfrånvaro

Denna text handlar om ofrivillig skolfrånvaro, den är skriven av barn som vill lyfta hur skolan och föräldrar kan bemöta barn som inte klarar av att gå till skolan.

Allmänt
Hjälp barnen i Gaza

Hjälp barnen i Gaza

Mer än 1 miljon barn i Gaza löper överhängande risk för svält. Familjer kämpar för att hitta tillräckligt med mat och vatten, med barn som redan dör på grund av undernäring och sjukdomar. Situationen har aldrig varit mer desperat.

Allmänt
Välkomna på familjehemshelg 2024

Välkomna på familjehemshelg 2024

OBS! LÄGRET ÄR FULLSATT.
Välkomna på familjehemshelg 2024 – ett läger för alla barn och vuxna i familjehemmet.