Hem > Artiklar > Socialt utsatta barn > Välkommen med i våra Ninni-grupper
Publicerat: 09 augusti 2023

Välkommen med i våra Ninni-grupper

I Finland lever minst vart fjärde barn med en vuxen som mår psykiskt dåligt eller har ett beroende. Att en vuxen är sjuk påverkar hela familjen. Ändå är det svårt att tala om och många barn och ungdomar sig ensamma med sina tankar, känslor och frågor. Så behöver det inte vara!

Känner du igen dig? Är du 10-17 år och vill träffa andra som har liknande erfarenheter? Då är du jättevälkommen med i våra Ninni-grupper!

Grupperna riktar sig till alla barn och ungdomar med erfarenhet av att en vuxen i familjen mår psykiskt dåligt eller har ett beroende. En del barn bor med sin förälder, men det kan också vara så att föräldrarna separerat eller att man bor i ett familjehem. Vi begär inget intyg över sjukdom. Det är barnet och en vuxen eller ungdomen själv som avgör om hen vill delta och om hen känner sig berörd.

Hösten 2023 startar Kamratstöd för 10-13 åringar tisdag 26.9 och Samtalsgruppen för 13-17 åringar onsdag 27.9. Vi träffas regelbundet, kl 15.30-17, i Rädda Barnens lokal.

I gruppen får deltagarna:

  • Träffa nya kompisar
  • Mer kunskap och förståelse för vad det innebär att ha en förälder med psykisk ohälsa eller ett beroende.
  • Möjlighet att få svar på sådant man undrar över.
  • Ha kul!

Du som är 13 år eller äldre och som redan gått i Ninni grupp tidigare är välkommen med i Stödgruppen som träffas ca en gång i månaden hos Fältarna, fikar och pratar.  Vi uppdaterar snart om startdatum.

Träffarna är alltid gratis och vi bjuder på fika!

Vill du veta mer? Eller anmäla intresse? Skriv till Janina på janina@raddabarnen, WA 040 6723327 eller Messenger Janina Björni.

Ninni-verksamheten är ett samarbete mellan Rädda Barnen, Folkhälsan ANDTS och Kommunernas socialtjänst. Verksamheten stöds av stiftelsen Brita Maria Renlund (BMR).

Fler artiklar

Allmänt
Vårmöte 2024 med info om vår Ninni-verksamhet

Vårmöte 2024 med info om vår Ninni-verksamhet

Välkommen på vårmöte onsdag 20 mars 2024 kl 18-20.00

Allmänt
Sommarjobb som handledare för våra unga sommarjobbare 2024

Sommarjobb som handledare för våra unga sommarjobbare 2024

Vi söker dig som vill arbeta som handledare för våra unga sommarjobbare (barnkonventionspiloter) under sommaren 2024. Skicka din ansökan senast söndag den 10 mars 2024!

Allmänt
Spara datum! Årets Ninni-sommarläger

Spara datum! Årets Ninni-sommarläger

Spara datum! Snart öppnar anmälan till årets Ninni-sommarläger.