Hem > Artiklar > Allmänt > Sommarjobb handledare 
Publicerat: 17 februari 2022

Sommarjobb handledare 

Vi söker dig som vill arbeta som handledare för våra unga sommarjobbare under sommaren 2022! 

Vi vill utveckla vår verksamhet med våra sommarjobbare, barnkonventionspiloterna, ytterligare och samtidigt erbjuda dig en möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom ledarskap, barns rättigheter samt arbete med barn och unga. 

Arbetsuppgifter: Vara handledare för barnkonventionspiloterna. Tillsammans med en ordinarie handledare kommer du att ansvara för en grupp med 6 sommarjobbare (14–17 år) och stödja dem i arbetet med att sprida information om barns rättigheter. Det betyder att stödja ungdomarna i alla deras aktiviteter, så som t.ex i att planera och genomföra projekt, ordna aktiviteter för barn och unga och producera informationsmaterial. Du kommer också att leda aktiviteter där barnkonventionspiloterna lär sig mer om barns rättigheter. 

Arbetstid: 6.6.-8.7.2022 (totalt 5 veckor). Arbetstid 100%.

Lön: Lön enligt löneklass A20 (minimilön 2519,71€/ månad inkl. allmänt lönetillägg). Eventuella personliga erfarenhetstillägg tillkommer. 

Vem? Du som är över 18 år är varmt välkommen att söka!  

Vi söker dig som:   

  • har erfarenhet och/eller intresse av att arbeta med barn och unga  
  • har ett genuint intresse för barns rättigheter  
  • har en vilja och förmåga att ta tillvara barns röster, resurser och kunskap 
  • kan arbeta bra i grupp som en del av vårt handledarteam samt som en del av hela sommargänget 
  • kan också arbeta självständigt och ansvara för att på egen hand planera och genomföra en del av arbetet 
  • har förmåga till samarbete med olika människor, både barn och vuxna 

Erfarenhet av rättighetsarbete med unga inom Rädda Barnen (exempelvis som barnkonventionspilot eller Rädda Barnen-utbildare) eller annan organisation är meriterande. 

För att jobba som handledare till barnkonventionspiloterna ska du själv vara myndig. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. 

Bakgrund: 

Till sommaren 2022 erbjuder Rädda Barnen sommarjobb som “barnkonventionspilot” till sex ungdomar på Åland i åldern 14–17 år. Tillsammans med två handledare jobbar barnkonventionspiloterna med olika projekt för att flera ska känna till barns rättigheter. I år fokuserar vi speciellt på barn och ungas välmående och möjligheter att påverka.   

Rädda Barnen på Åland ska vara en trygg och säker organisation för alla barn. Detta innebär att varje barn i Rädda Barnens verksamhet ska skyddas på alla sätt från alla former av avsiktlig eller oavsiktlig skada, diskriminering, kränkningar, våld, sexuella övergrepp och utnyttjande i alla miljöer. I början av sommarjobbet kommer du att få utbildning om Rädda Barnens trygghetspolicy och dess principer samt ska skriva under Rädda Barnens förbindelse för att säkerställa en trygg verksamhet för barn.  

Rädda Barnen på Åland uppskattar likvärdighet och mångfald i arbetsgemenskapen. Vi önskar att personer med olika bakgrund, såsom personer av olika kön och personer ur språk-, kultur- eller minoritetsgrupper söker till jobbet. 

Du kan skicka din ansökan med personligt brev samt CV till [email protected] senast på torsdag den 3 mars.   

Har du frågor eller vill veta mer om sommarjobbet som handledare så kontakta oss gärna!  

Jonna Varsa
Tel: +358 (0)457 344 8483
E-post: [email protected] 

Tanja Rönnberg
Tel: +358 (0)40 721 1133
E-post: [email protected] 

Du kan också skicka snapchat: raddabarnenax

P.S: Är du under 18 så kan du söka sommarjobbet som barnkonventionspilot!

Fler artiklar

Allmänt
Kort text om ofrivillig skolfrånvaro

Kort text om ofrivillig skolfrånvaro

Denna text handlar om ofrivillig skolfrånvaro, den är skriven av barn som vill lyfta hur skolan och föräldrar kan bemöta barn som inte klarar av att gå till skolan.

Allmänt
Hjälp barnen i Gaza

Hjälp barnen i Gaza

Mer än 1 miljon barn i Gaza löper överhängande risk för svält. Familjer kämpar för att hitta tillräckligt med mat och vatten, med barn som redan dör på grund av undernäring och sjukdomar. Situationen har aldrig varit mer desperat.

Allmänt
Välkomna på familjehemshelg 2024

Välkomna på familjehemshelg 2024

OBS! LÄGRET ÄR FULLSATT.
Välkomna på familjehemshelg 2024 – ett läger för alla barn och vuxna i familjehemmet.