Hem > Artiklar > Allmänt > Hjälp barnen i Gaza
Publicerat: 16 maj 2024

Hjälp barnen i Gaza

Mer än 1 miljon barn i Gaza löper överhängande risk för svält. Familjer kämpar för att hitta tillräckligt med mat och vatten, med barn som redan dör på grund av undernäring och sjukdomar. Situationen har aldrig varit mer desperat.

Våldet i Gaza har orsakat enormt lidande för barn och deras familjer. För de barn som överlever bomberna och markoperationerna kommer många att dö av svält, uttorkning och sjukdomar om humanitärt bistånd fortsätter att beväpnas. Många kommer också att drabbas av allvarliga långsiktiga psykiska hälsoeffekter.

Rädda Barnen arbetar tillsammans med våra lokala partners för att ge familjerna i Gaza livsviktig hjälp. Trots att möjligheten att få in förnödenheter är begränsade har vi lyckats nå över 530 000 människor, inklusive över 260 000 barn med nödhjälp. Rädda Barnen bidrar även till att barnen får psykosocialt stöd och tillgång till fungerande toaletter och tvättrum. På ett fältsjukhus i Rafah jobbar vårt team bestående av en barnläkare, en barnsjuksköterska och en barnmorska, med att ge skydd och livräddande vård. Vi håller också på att inrätta en förlossningsavdelning.

Stöd Rädda Barnens arbete:

Gör en inbetalning till FI12 6601 0001 0243 55,
märk inbetalningen Gaza.

Läs mer:

  • Save the children news and stories
  • Rädda Barnen Sverige

Fler artiklar

Allmänt
Kort text om ofrivillig skolfrånvaro

Kort text om ofrivillig skolfrånvaro

Denna text handlar om ofrivillig skolfrånvaro, den är skriven av barn som vill lyfta hur skolan och föräldrar kan bemöta barn som inte klarar av att gå till skolan.

Allmänt
Välkomna på familjehemshelg 2024

Välkomna på familjehemshelg 2024

OBS! LÄGRET ÄR FULLSATT.
Välkomna på familjehemshelg 2024 – ett läger för alla barn och vuxna i familjehemmet.

Allmänt
Välkommen på våra Ninni-läger 2024

Välkommen på våra Ninni-läger 2024

Välkommen på NINNI–SOMMARLÄGER 2024! Ninni-läger är roliga sommarläger med många aktiviteter och god mat.