Hem > Artiklar > Allmänt > Vill du bli Rädda Barnens frivillig inom Frivilliga Räddningstjänsten?
Publicerat: 16 oktober 2023

Vill du bli Rädda Barnens frivillig inom Frivilliga Räddningstjänsten?

Hösten 2023 kommer vi utbilda fler frivilliga som kan vara med och hjälpa och stödja barn och ungdomar vid behöv i olika krissituationer på Åland.

Rädda Barnen på Åland är en medlemsorganisation inom Frivilliga Räddningstjänsten från och med år 2022. Vi jobbar för att säkerställa att vi har beredskap att beredskap att hjälpa och stödja barn och deras familjer och att sätta upp barnvänliga platser vid behov i olika krissituationer på Åland.

Barnvänliga platser är trygga och barnanpassade platser där barn kan få andrum och göra det de mår bra av, som att leka och delta i organiserade aktiviteter med trygga vuxna.

Rädda Barnens kurs för nya frivilliga (med reservation för ändringar om det behövs):

  1. Webinarium: Barns rättigheter och Rädda Barnens beredskapsarbete.
    • Måndag den 6 november kl 18-20 på Teams.
  2. Utbildning om Rädda Barnens barnvänliga platser.
  3. Utbildning om att bemöta barn i krissituationer.

Kursen riktar sig främst till frivilliga som har intresse av att bli medlemmar i Rädda Barnens larmgrupp inom FRT. Ingen förhandskunskap krävs för kursen och du förbinder dig inte till att delta i gruppen genom att gå kursen.

Om du efter kursen vill bli Rädda Barnens frivillig inom Frivilliga Räddningstjänsten krävs det att du är över 18 år, har genomgått Rädda Barnens utbildning samt FRT:s obligatoriska utbildningar, straffregisterutdrag (bekostas av Rädda Barnen), att du skriver under Rädda Barnens etiska riktlinjer samt att du är medlem i Rädda Barnen.

Har du frågor kan du kontakta Jonna Varsa, samordnare för Rädda Barnens larmgrupp: [email protected], tel: +358 457 344 8483.

Obs! Alla platser till kursen är nu fyllda, men alla som vill får gärna delta på webinariet den 6 november kl 18-20 på Teams. Du kan anmäla dig nedan samt skriva upp dig på reservlistan ifall några platser till de andra kurstillfällen skulle bli lediga.

Anmäl dig till webinariet och till reservlistan här:

    Webinariet är öppet för alla intresserade.
    För att kunna vara Rädda Barnens frivillig inom Frivilliga Räddningstjänsten behöver du genomgå hela kursen. Alla platser till kursen är fyllda, men du kan skriva upp dig på reservlistan ifall några platser till skulle bli lediga.

Fler artiklar

Allmänt
Julgåva 2023

Julgåva 2023

Köp en julklapp som ger glädje!

Läs mer
Allmänt
Välkommen på höstmöte 2023

Välkommen på höstmöte 2023

Höstmöte inleds med fika och stadgeenliga ärenden med behandling av budget och verksamhetsplan och tar ställning till valberedningens förslag av styrelse för år 2024. Anmäl dig här eller sänd en e-post till info @raddabarnen.ax

Läs mer
Barnkonventionen
Barnrättsvecka 2023

Barnrättsvecka 2023

Barnrättsveckan firas varje år i november, i år den 20-26 november. Vi vill uppmuntra alla skolor, daghem, fritidsgrupper och andra att uppmärksamma barnrättsveckan genom att öka kunskap om barns rättigheter. Här har vi samlat inspiration och tips om material och roliga övningar som kan användas i undervisning om barns rättigheter hela året om!

Läs mer