Hem > Artiklar > Allmänt > Att prata känslor med barn
Publicerat: 15 mars 2024

Att prata känslor med barn

Välkommen på föreläsning med legitimerad psykolog Reyhaneh Ahangaran fredag 22 mars kl. 15.30-17.00 i Mariehamns stadsbibliotek.

Föreläsningen riktar sig till vuxna i barns närhet (från ca 5-16 år). Föreläsningen är gratis och öppen för alla intresserade. Varmt välkommen pedagoger, lärare, skolpersonal, socialarbetare, föräldrar och vårdnadshavare, ledare i verksamhet riktad till barn och unga, stödpersoner, familjehem, far- och morförälder, bonusförälder – alla som vill få konkreta tips och förståelse om känslor för att stärka barns hälsa.

OM FÖRELÄSNINGEN

Reyhaneh Ahangaran ger en grundläggande föreläsning om barnpsykologi riktat till vuxna som i olika sammanhang möter barn och ungdomar (i åldersspannet 5-16 år).

Reyhaneh kommer att tala om risk- och skyddsfaktorer för barns psykiska hälsa, hur kan vi prata med barn om tankar och känslor, vad är ”normalt” mående och inte, finns varningstecken att se upp med och hur vi viktiga vuxna kan tänka kring förhållningssätt.

Reyhaneh tar avstamp i sin bok ”Prata känslor med barn, en bok för viktiga vuxna” som riktar sig till vuxna som finns i barns närhet. Hon ger tips om hur en kan prata om känslor som nedstämdhet, oro, ångest och ilska och om svåra saker som kan ha hänt barnet. Vi får också tips om vad man själv kan göra som viktig vuxen för ett barn som på något sätt har det tufft hemma, med kompisar eller i skolan.

OM REYHANEH

Reyhaneh Ahangaran är barnpsykologen som skrivit en rad uppskattade böcker riktade direkt till barn och unga, samt boken ”Prata känslor med barn, en bok för viktiga vuxna” där hon riktar hon sig till vuxna som finns i barns närhet. Hon har arbetat som psykolog sedan år 2009 och har erfarenhet från såväl barn- som ungdomspsykiatrin, skola och medicinsk psykologi. Reyhaneh har även haft uppdrag för bland annat Rädda Barnen Sverige, SVT och Utbildningsradion.

Fler artiklar

Allmänt
Välkomna på familjehemshelg 2024

Välkomna på familjehemshelg 2024

Välkomna på familjehemshelg 2024 – ett läger för alla barn och vuxna i familjehemmet.

Allmänt
Välkommen på våra Ninni-läger 2024

Välkommen på våra Ninni-läger 2024

Välkommen på NINNI–SOMMARLÄGER 2024! Ninni-läger är roliga sommarläger med många aktiviteter och god mat.

Allmänt
Rädda Barnen diskuterade hälsa och välmående med 50 st ungdomar på Åland

Rädda Barnen diskuterade hälsa och välmående med 50 st ungdomar på Åland

Rädda Barnen ordnade både fysiska och digitala utbildnings- och rekryteringsträffar för unga om barns rättigheter och rätten till hälsa och välmående under helgen 2–3 mars 2024. Totalt deltog 50 unga i åldern 13–17 på dessa träffar.