Hem > Artiklar > Allmänt > Åtgärder med anledning av coronaviruset
Publicerat: 15 mars 2020

Åtgärder med anledning av coronaviruset

Rädda Barnens följer de rekommendationer och direktiv som ges gällande det nya coronaviruset. Här publicerar vi information om hur situationen påverkar föreningens verksamheter.

Uppdatering gällande coronavirus för Rädda Barnens verksamheter 

Texten uppdaterad 29.7.2020 kl. 16.15

Rädda Barnen på Åland följer de rekommendationer och direktiv som ges från rikets och landskapets myndigheter samt Rädda Barnen Finland gällande det nya coronaviruset (COVID-19). Vi håller oss informerade och nya beslut gällande verksamheter fattas vid behov. Rädda Barnen på Ålands verksamheter skiljer sig från varandra vilket innebär olika möjligheter att tillämpa rekommendationer. Finns frågor eller funderingar så ta gärna kontakt med vik verksamhetsledare Lotta Angergård 0457 3613919 eller personal för aktuellt verksamhetsområde. Kort gäller följande:

Rädda Barnens kansli

Personalen på kansliet arbetar på distans, vilket gör att kansliet inte är bemannat. Vi följer myndigheternas allmänna restriktioner gällande sociala kontakter men du är varmt välkommen att ta kontakt per e-post eller telefon:

Lina Nordqvist, info- och kansli (torsdag-fredag) [email protected]

Janina Björni, socialt utsatta barn [email protected] tel 040 672 3327

Jonna Varsa, barnkonventionsansvarig [email protected] tel 0457 344 8483

Tanja Rönnberg, barnens internet [email protected] tel 040 721 1133

Lotta Angergård, vik verksamhetsledare [email protected] 0457 3613919

SE även www.raddabarnen.ax och www.facebook.com/raddabarnenaland

Öppna förskolan

Vi undersöker förutsättningarna att öppna upp verksamheten under hösten 2020. Öppna förskolan ska vara säker och trygg för personal och besökare. Vi följer med utvecklingen under sommaren och ser vilka möjligheter det finns att öppna upp verksamheten igen i september.

Vi kommer att uppdaterar här och i Öppna förskolans FB-grupp när vi öppnar verksamheten igen.

Finns frågor eller funderingar kontakta vik verksamhetsledare Lotta Angergård 0457 3613919.

Lekterapin

Linda Ehn vid lekterapin följer i dialog med ÅHS instruktioner för arbetsplatsen. Information om lekterapin hittar du på www.ahs.ax/patienter/alla-mottagningar-och-avdelningar/lekterapi

Läs även

SÅ PRATAR DU MED BARN OM CORONAVIRUSET

Rädda Barnen Sveriges barnpsykologer ger tips om hur du som vuxen kan prata med barn om sådant som oroar dem.

Fler artiklar

Allmänt

Barns delaktighet i kommuner – ett exempel

Barnkonventionspiloterna 2020 har arrangerat en workshop i Lemlands kommun, för att tillsammans planera hur kommunen kan bli bättre på att skapa delaktighet för barn och unga. Här delar vi vår planering och process. Vi hoppas att också andra kommuner kan ta inspiration från detta samarbete och jobba direkt med barn och unga för att öka delaktigheten i kommunen.

Läs mer
Barnskyddet

Välkommen på svenskspråkig familjehemshelg!

Träffa andra barn och vuxna i liknande situation, ät gott, lek och vila.

Läs mer
Barnskyddet

Välkommen på dagläger och träffa andra med liknande erfarenheter

Gemenskap och roliga sommarminnen! Rädda Barnen och Folkhälsan ordnar dagläger för åländska barn med erfarenhet av missbruk eller psykisk ohälsa i familjen. På lägret har vi aktiviteter på land och i vattnet. Vi ska leka, pyssla och åka på överraskningsutfärd. På lägret ryms 15 deltagare i åldern 11-14 år. Det är gratis att delta! Anmälan senast 11 juni.

Läs mer