Hem > Vad vi gör > Stöd för barn på Åland > Ansök om matstöd

Ansök om matstöd - barnfamiljer som flytt Ukraina

Tillfälligt matstöd till barnfamiljer

Rädda Barnen utökade tillfälligt vårt stöd från barnfonden i samband med coronapandemin med ett matstöd. Ett motsvarande stöd är nu möjligt att söka till barnfamiljer som flytt från Ukraina.

Vi ger ett stöd på 70 € i form av ett presentkort som kan användas till mat och hygienartiklar.

Vem kan söka?

Barnfamiljer som flytt från Ukraina. Ansökningsblanketten finns endast på svenska så här är det välkommet att vänfamiljer hjälper familjer att ansöka. Det är också möjligt att besöka Rädda Barnens kansli för att göra ansökan. Inledningsvis ges ett stöd per familj. Vi har även möjlighet att ge stöd till Emmaus för inköp.

 

Så här ansöker du om stöd från barnfondens tillfälliga matstöd

Fyll i ansökan nedan. I fältet för familjens situation redogörs kort (räcker med att skriva att familjen flytt från Ukraina). Du behöver svara på alla frågor för att komma vidare.

Ansökningarna behandlas konfidentiellt.

Vi behandlar ansökningarna om matstödet löpande och vanligtvis delas stödet ut på tisdagar.

___________________________

Vill du ge ett bidrag?

Stödet är möjligt tack vare bidrag. Välkommen att ge ditt bidrag på Rädda Barnens konto FI12 6601 0001 0243 55 (märk bidraget barnfonden).

Ansök om matstöd från Rädda Barnens barnfond

Vi behandlar ansökningar löpande under året och ambitionen är att ge svar inom en månad. Vid semestertider och skollov kan kansliet vara stängt och inget stöd kan då beviljas.