Träffa barn och andra föräldrar på Öppna förskolan

OBS! SE INFO OM CORONA INNAN BESÖK.

När är vi ute på ljungvägen?

  • Höstterminen 2020 håller vi endast uteverksamhet.
  • Verksamheten i parken är öppen vardagar kl. 10-12.30.
  • Terminen hålls inledningsvis 2 september- 30 oktober 2020.
  • Vi har en beredskap att stänga tidigare om det krävs på grund av coronapandemin, men vi har också möjlighet att hålla igång till terminsslut i december om väder och vind tillåter.

När är vi inne på Norragatan 24?

  • Rädda Barnens öppna förskola har ingen  inomhusverksamhet under hösten 2020 utan vi har parkverksamhet måndag-fredag Ljungvägen i Hindersböle.

Tips på inneverksamheter >>>

Folkhälsans familjekafé onsdagar  kl.13-15.00 Läs mer på hemsidan

Församlingarnas föräldrabarngrupper med sång – verksamheterna nedan är ”öppen för alla, oavsett var man bor eller vad man tror”:

Finström-Geta församling tisdagar kl. 10-12 i Mikaelsgården i Finström och torsdagar kl. 10-12 i Geta församlingshem. Läs mer på hemsidan

Lemland-Lumparlands församling torsdagar kl 9.30-11.30 i Birgittagården Läs mer på hemsidan

Jomala församling torsdagar kl 9.30 i Olofsgården Läs mer på hemsidan

Mariehamns församling fredagar kl. 10-11.30 på Margaretagården. Start 18 september 2020.

Aktiviteter

Inne leker, sjunger och pysslar vi. Vi har också en liten paus med fika. Ute har vi sommar och vinterleksaker, en uppvärmd toalett och stuga där vi kan fika.

Viktigt! 

Den pågående coronapandemin gör att vi är extra noga med hygien och säkerhet. Kom inte till Öppna förskolan vid sjukdom. Barn och föräldrar som deltar i verksamheten ska vara friska. Stanna hemma även vid lindriga symptom. Föräldrar och barn får inte komma till Öppna förskolan med till exempel följande symptom: hosta, halsont, feber, magsymptom eller huvudvärk.

Vi följer de direktiv som ges från Institutet för hälsa och välfärd (THL) och landskapsregeringen gällande småbarnspedagogik och barnomsorg.

 

Betala terminsavgift till Öppna förskolan

Terminsavgiften för hösten 2020 är reducerad till 20 € per familj på grund av kortare termin. I terminsavgiften ingår kaffe, te, saft, bröd och frukter varje dag på Öppna förskolan. Vi ser gärna att alla deltagare även är medlem i Rädda Barnen på Åland.  Självklart är ni välkomna att testa på verksamheten gratis!

Terminsavgiften och medlemsavgiften kan betalas direkt här under.

 

FÖR MIG VAR DET EXTRA VIKTIGT ATT KOMMA UT I SAMHÄLLET EFTERSOM JAG BÖRJADE GLÖMMA BORT SVENSKA SPRÅKET UNDER TIDEN JAG VAR MAMMALEDIG. JAG BLEV VÄLDIGT GLAD NÄR JAG FICK INFORMATION OM VERKSAMHETEN. FÖRUT KÄNDE JAG MIG VÄLDIGT ENSAM OCH HADE ÅNGEST MEN NU ÄR DET BÄTTRE EFTERSOM JAG BLIVIT KOMPIS MED ANDRA MAMMOR.

– Förälder på Öppna förskolan.

Har du idéer?

För oss på Rädda Barnen är det viktigt att veta vad du tycker och tänker om vår verksamhet. Har du funderingar, frågor eller idéer så är du välkommen att ta kontakt med Öppna förskolans ledare eller vik. verksamhetsledare Lotta Angergård.

Välkommen till Öppna förskolan!