Hem > För barn & unga > Engagera dig > Bli utbildare

Bli Rädda Barnen-utbildare och lär andra om barns rättigheter

Är du 15-25 år och brinner för barns rättigheter? Sök till att bli Rädda Barnen-utbildare!

Som Rädda Barnen-utbildare kan du tillsammans med en annan utbildare besöka t.ex. skolor, ungdomsgrupper, kommuner och föreningar och hålla lektioner, workshops och föreläsningar om barn och ungas rättigheter och aktuella barnrättsfrågor. Genom olika aktiviteter får deltagare lära sig mer om barns rättigheter och hur vi alla kan bidra till att alla barn får sina rättigheter uppfyllda. 

Rädda Barnen ordnar en grundkurs den för alla som vill bli utbildare. Allt du behöver veta för att bli utbildare får du lära dig på grundkursen, ingen förkunskap behövs! Vi går igenom metoder att lära andra via olika aktiviteter och att prata om barns rättigheter så att det är lätt för alla att förstå. Att vara utbildare är ett kul sätt att träffa och utbilda barn, unga och vuxna om barns rättigheter och hur man kan kämpa för dem.

Vad krävs för att bli utbildare?

Allt du behöver veta för att bli utbildare får du lära dig på grundkursen, ingen förkunskap behövs! Vi söker dig som vill att alla barn och unga ska ha det bra och att barns rättigheter ska värderas.

Har du ingen tidigare kunskap om barns rättigheter eller erfarenhet av att hålla föreläsningar/workshops så gör det inget.

Du kommer få handledning inför uppdrag så att du kan känna dig säker på din uppgift.

Vem kommer jag att utbilda?

Som Rädda Barnen utbildare har du möjligheten att besöka skolor, daghem, kommuner och föreningar med en annan utbildare. Dina föreläsningar och workshops planeras tillsammans med barnkonventionsansvarig och hålls tillsammans med minst en annan utbildare. På så vis kan du känna dig säker på din uppgift.

Får jag betalt?

Ja, alla våra utbildare får betalt för de föreläsningar och workshop som de håller.

Vill du bli utbildare?

Anmäl intresse för vår grundkurs

Just nu har vi inget planerat kurstillfälle på kommande men du kan alltid lämna in en intresseanmälan redan nu så tar vi kontakt med dig när vi arrangerar nästa grundkurs.

Kursen är perfekt för den som funderar på att bli utbildare men det finns inget krav på att deltagare måste utbilda efter avslutad kurs. På så vis passar kursen även dig som ännu känner dig lite osäker på om det är din grej.

Anmäl ditt intresse nedan.

Anmäl dig till vår grundkurs för utbildare

  • För vem? Personer mellan 15–25 år.
    Kursen är perfekt för den som funderar på att bli utbildare men det finns inget krav på att deltagare måste utbilda efter avslutad kurs. På så vis passar kursen även dig som ännu känner dig lite osäker på om det är din grej.
  • Vad kostar det? Ingenting.
  • Har du frågor så kontakta oss gärna! Du kan skicka e-post till [email protected] eller messa +358 (0) 457 344 8483