Hem > Evenemang > Fira Rädda Barnen 100 år på Sjöfartsmuseet
Publicerat: 08 July 2022

Fira Rädda Barnen 100 år på Sjöfartsmuseet

Tid för evenemang: lördag 20 augusti 2022

Välkommen till Ålands sjöfartsmuseum lördagen den 20 augusti då vi firar att Rädda Barnen Finland fyller 100 år med ett stort kalas för barn i alla åldrar.

Rädda Barnen Finland firar att föreningen fyller 100 år i år med att ordna kalas över hela landet lördagen den 20 augusti och tillsammans skapas  “barnens stora födelsedagsfest”. På Åland firar Rädda Barnen tillsammans med Ålands sjöfartsmuseum som dagen till ära har fri entré mellan kl. 13-17.00.

Kalaset pågår mellan kl. 13-16 och du kommer när det passar dig.

Program

Kalaset blir en blandning av lekar, aktiviteter, piratskola, pyssel och fika.

  • Kapten Långfot håller piratskola kl. 14 och kl. 15.00. på kajen nedanför pommern.
  • Ålands yrkesgymnasiums barnledare håller kalaslekar utanför museet i Engelska parken.
  • Ute på terrassen serveras det fika.
  • Inne i sjöfartsmuseet kan du pyssla din egen monsterhatt, fiska efter ballonger, hjälpa monster som blivit sjuka tillsammans med Linda på Rädda Barnens lekterapi, gå på Rubys skattjakt, lära dig mer om barns rättigheter, mingla med Rädda Barnen och så klart njuta av hela det fina museet.

#discgolfcharityday pågår på discgolfbanor över hela Åland. Gå gärna en runda för att bidra i insamlingen till Rädda Barnens arbete i Ukraina.

Var?

Ålands Sjöfartsmuseum och Engelska parken
På grund av säkerheten är fartyget Pommern inte inkluderat som kalasplats. Om man vill besöka Pommern är man välkommen att köpa biljett i museets reception.

När?

kl. 13-16 lördagen den 20 augusti
(gratis inträde till Sjöfartsmuseet från kl. 13-17)

Present?

Födelsedagsbarnet vill gärna fira med dig. Ditt deltagande i sig är den bästa presenten. Om du vill ge en gåva så önskar sig födelsedagsbarnet att fler blir barnrättskämpar och kommer med i arbetet för barns rättigheter på Åland och i världen. Ett sätt är att bli medlem. Det kostar 10 € per år för vuxen och 5 € för unga upp till 29 år.

Bli medlem.