Öppna förskolan

DSC_6568-web.jpg
foto: siri lindén

Är du småbarnsförälder som är hemma med dina barn? Känner du att du vill komma ut och träffa andra föräldrar och barn i en lekvänlig miljö? Då är Öppna Förskolan i Mariehamn något för dig och dina barn! Genom verksamheten vill Rädda Barnen på Åland erbjuda föräldrar ett forum för vuxenkontakt. Barnen gagnas både i kontakten till andra barn och genom att föräldrarna kan utbyta erfarenheter och idéer och på så sätt utvecklas i föräldrarollen. Föräldragruppen kompletterar kommunens barnomsorg genom att den huvudsakligen baseras på att föräldrarna ansvarar för sitt eget barn och hela tiden är närvarande.

Öppna förskolan har öppet måndag - fredag kl. 09:30-12:30 med undantag för röda dagar och vissa skollov. Ingen föranmälan krävs utan föräldrar och barn kommer när det passar dem. Majoriteten av barnen på Öppna Förskolan är under tre år, men även äldre barn är välkomna.

Är vi ute eller inne?

  • I januari och februari är vi inomhus på Norragatan 24 i Mariehamn varje dag.
  • Från och med den 5.3 är vi ute i lekparken i Hindersböle på måndagar och fredagar, och inomhus i lokalen på Norragatan 24 på tisdagar, onsdagar och torsdagar.
  • Från och med onsdag 2.5 är vi ute i parken varje dag tills vi stänger för sommaren 8.6.

INOMHUSLEK

Var? Norragatan 24 i Mariehamn.

När? Från och med den 28 november är vi inomhus varje dag mellan kl. 9:30-12:30.

Program? Lek, sång, pyssel och fikastund.

OPPNA-FORSKOLAN-NORRAGATAN-NY-web-2.jpg

UTOMHUSLEK

Var? Hindersböle lekpark på Ljungvägen i Mariehamn.

När? Uteverksamheten startar i mars.

Program? Ute finns sommar- & vinterleksaker och en uppvärmd stuga där vi kan fika!

OPPNA_FORSKOLAN_-_LJUNGVAGEN_-_NY-web.jpg

Avgift

Terminsavgiften är 40 € per familj och i den ingår kaffe, te, saft, bröd och frukter varje dag på Öppna förskolan. Vi ser gärna att alla deltagare även är medlem i Rädda Barnen på Åland. Avgiften kan betalas direkt till vårt konto på Ålandsbanken och betalas in under terminens start. Självklart är ni välkomna att testa på verksamheten gratis!

Minst en förälder behöver vara eller bli medlem i Rädda Barnen. Medlemsavgiften till Rädda Barnen är 10 euro per år för ordinarie medlemmar och 5 euro per år för ungdomsmedlemmar (under 29 år).

Rädda Barnens kontonummer:

IBAN FI12 6601 0001 0243 55

BIC AABAFI22.

Märk inbetalningen med förälderns namn, adress och födelseår.

Kontakta Öppna förskolan!


Nytt om öppna förskolan

Vårterminen 2017 på Öppna förskolan för tiden: 09.01–08.06.2017