Jobba med barn och ungas rättigheter

foto: Rädda Barnen

Sommarjobba som Barnkonventionspilot för Rädda Barnen!

Varje sommar söker vi ungdomar som vill jobba med barn och ungas rättigheter.

Som Barnkonventionspilot representerar du föreningen Rädda Barnen på Åland och får en inblick i hur en internationell organisation fungerar på ett lokalt plan. Du sprider information om Barnkonventionen, planerar och genomför olika aktiviteter för barn och vuxna, skapar informationsmaterial, gör undersökningar och uppdaterar i sociala medier. Som Barnkonventionspilot gör du också studiebesök och träffar personer som är viktiga för att göra barns rättigheter kända på Åland.

För att bli Barnkonventionspilot ska du vara mellan 15-17 år. Vi söker dig som är intresserad av samhällsfrågor och mänskliga rättigheter, vill utveckla din ledarskapsförmåga, planera och genomföra mindre projekt och driva kampanjer. Det är bra om du som person är påhittig, nyfiken och har förmåga att ta initiativ. Du bör vara bekväm med att prata med olika människor och jobba både i grupp och självständigt. Du ska också trivas med att t.ex. söka information och blogga.

Har du frågor om hur man blir Barnkonventionspilot? Kontakta någon på kontoret, så berättar vi mer. Kontaktuppgifterna hittar du här.

Vill du veta mer om vad Rädda Barnen jobbar med på Åland? Här har vi samlat information om våra verksamheter och Barnkonventionen!

Läs om vad 2017-års Barnkonventionspiloter haft för sig!

Läs om vad 2016-års Barnkonventionspiloter haft för sig!

Läs om vad 2015-års Barnkonventionspiloter haft för sig!

Läs om vad 2014-års Barnkonventionspiloter haft för sig!

Barnkonventionspiloter 2016

Under sommaren 2016 hann Barnkonventionspiloterna med att delta i föreläsningar, göra studiebesök, samla in mat till Matbanken, uppmärksamma den internationella flyktingdagen, undervisa barn och ungdomar om Barnkonventionen, skriva en insändare om sänkningen av rösträttsåldern, skapa tre filmer (filmerna finns nedan) och dela med sig om sina tankar och idéer kring aktuella teman på den nyskapade bloggen Tumblr och på Rädda Barnen på Ålands Instagram.