Nyhetsarkiv

Mobbning på sociala medier är ett nytt fenomen också i Östnyland. Speciellt handlar det om elaka kommentarer och utfrysning på Whatsapp. Det är inte så lätt för vuxna och skolan att ingripa, säger Borgårektor. En rundringning till Borgå, Lovisa och Sibbo visar att fenomenet med mobbning på sociala…


Webbsändning från seminariet med Statens medieråd under Mediedagarna i Göteborg. Seminariet behandlar barn och ungas digitala vardag.


Hur påverkar barns och ungas medieanvändning deras psykiska hälsa? Folkhälsomyndigheten i Sverige har satt ihop en seminarieserie om psykologisk ohälsa för barn och unga på nätet.


#internetmuseum ställer ut om sociala medier. Se utställningen här!


I länken hittar ni en användarhandbok framtagen av The Joan Ganz Cooney Center. Boken innehåller olika fallbaserade metoder, där man lyfter upp potentialen av inlärning mellan olika generationer med hjälp av media. Handboken är på engelska.


Svenska Yle rapporterar att Utbildningsstyrelsen har kommit med riktlinjer för hur mobiltelefoner får användas i skolan. Ett totalförbud av mobiltelefoner strider mot yttrandefriheten men telefonen får inte störa undervisningen.


8 apr. 2016 14:39

Broschyr om oro för barn

​I samband med torsdagens föreläsningen lanserade vi en ny broschyr som vi hoppas ska hjälpa dig som möter barn, i ditt frivilliga uppdrag som ledare eller på din fritid, att se när barn far illa, lyssna på dem och anmäla din oro till barnskyddet.


Inför premiären av Suzanne Ostens nya film Flickan, mamman och demonerna besökte regissören Åland för att prata om hur det kan vara för barn som lever med psykiskt sjuka föräldrar. Ålands lyceums hörsal var fullsatt då föreläsningen inleddes på torsdag eftermiddag. Namnet på filmen syftar på hur…