Hem > Artiklar > Allmänt > Vill du bli utbildare i barns rättigheter?
Publicerat: 12 mars 2019

Vill du bli utbildare i barns rättigheter?

Är du mellan 15-25 år och brinner för barns rättigheter? Bra, då är det dig vi söker! Du får möjlighet att lära mer om barns rättigheter och bli Rädda Barnen-utbildare på grundkurs den 4-5 maj.

Är du mellan 15-25 år och brinner för barns rättigheter? Bra, då är det dig vi söker! Du får möjlighet att lära mer om barns rättigheter och bli Rädda Barnen-utbildare!

Vi ordnar grundkursen den 4-5 maj för dig som vill bli barnrättskämpe. Vi kommer att lära oss mer om barns rättigheter runt i världen och hur vi kan kämpa för dem både lokalt och globalt. Vi går igenom metoder att lära andra via olika aktiviteter och att prata om barns rättigheter så att det är lätt för alla att förstå. Efter kursen har du möjligheten att besöka skolor, daghem, kommuner och föreningar med en annan utbildare. Att vara utbildare är ett kul sätt att lära sig mycket och att få erfarenhet om att utbilda barn, unga och även vuxna om barns rättigheter och globala frågor. Du kommer få handledning inför uppdrag så att du kan känna dig säker på din uppgift.

För att bli utbildare är det bra om du har grundläggande kunskaper om Barnkonventionen och barns rättigheter. Om du har varit med på någon av Rädda Barnens workshops räcker det. Är du helt ny i föreningen? Sök ändå! Tidigare erfarenhet från Rädda Barnen på Ålands verksamhet är ett plus men inget måste.

Anmäl dig senast den 29 april 2019 till utbildningen.

Kontakta oss gärna om du har frågor:

Jonna Varsa, Barnkonventionsansvarig
[email protected]
+358 457 344 8483
Facebook: Jonna Rädda Barnen
Snapchat: raddabarnenax

Om utbildarutbildningen:

Tillfällen: Den 4-5 maj kl. 10:00-15:00 (lördag och söndag).

Plats: Rädda Barnens Öppna förskola (Norragatan 24)

Målgrupp: Personer mellan 15–25 år.

Avgift: Utbildningen är gratis.

Mat: Vi bjuder alla deltagare på lunch.

Centrala teman: Barnkonventionen, globala frågor som har att göra med barn och ungdomar, hur kan man kämpa för barns rättigheter både lokalt och globalt och metoder att lära andra.

Efter utbildningen: Du kan utbilda barn, unga och även vuxna om barns rättigheter och hur vi kan kämpa för dem.

Fler artiklar

Allmänt
Välkommen på våra Ninni-läger 2024

Välkommen på våra Ninni-läger 2024

Välkommen på NINNI–SOMMARLÄGER 2024! Ninni-läger är roliga sommarläger med många aktiviteter och god mat.

Allmänt
Att prata känslor med barn

Att prata känslor med barn

Välkommen på föreläsning med legitimerad psykolog Reyhaneh Ahangaran fredag 22 mars kl. 15.30-17.00 i Mariehamns stadsbibliotek.

Allmänt
Rädda Barnen diskuterade hälsa och välmående med 50 st ungdomar på Åland

Rädda Barnen diskuterade hälsa och välmående med 50 st ungdomar på Åland

Rädda Barnen ordnade både fysiska och digitala utbildnings- och rekryteringsträffar för unga om barns rättigheter och rätten till hälsa och välmående under helgen 2–3 mars 2024. Totalt deltog 50 unga i åldern 13–17 på dessa träffar.