Hem > Artiklar > Allmänt > SteelFMhjälpen
Publicerat: 10 februari 2018

SteelFMhjälpen

Ett stort varmt tack Med följande ord vill vi från Rädda Barnen på Åland uttrycka vårt allra varmaste och mest ödmjuka tack! SteelFMhjälpen och Åland har samlat in 65 893 € till Rädda Barnens Barnfond.

Detta år har haft ett tema med anledning av Finlands 100-års jubileum, temat har varit ’tillsammans’. Och här på Åland fick det ordet/det temat en kompis i början av december genom uttrycket ’att göra skillnad’ tack vare den kampanj som ni här på SteelFM drog igång.

Det finns en kort berättelse, som passar in i detta sammanhang och som jag tycker mycket om. Den handlar om en pojke som står på en enormt stor och bred strand. Han kastar ut något i havet och en gammal man kommer förbi och undrar vad han gör. Pojken svarar att han kastar ut sjöstjärnor i vattnet eftersom de annars inte överlever i den heta solen. Mannen utbrister ’men det förstår du väl, att du inte kommer att klara av att kasta ut alla dessa hundratals sjöstjärnor!’. Pojken svarar ’men för just den här sjöstjärnan så gör det skillnad’ och så kastar han ut den i havet.

Varenda en av er som lyssnar nu och har bidragit med stort eller smått till Rädda Barnens barnfond genom SteelFMhjälpen har gjort skillnad, en verklig skillnad och alla ni har tillsammans gjort skillnad.

Vårt uppdrag nu inom Rädda Barnen handlar om att fördela dessa medel enligt de riktlinjer vi har. Och hela denna fantastiska kampanj, och att bli utvald som mottagare har gett oss ännu mera energi att driva frågan om ekonomisk utsatthet gällande barn vidare.

Så från våra mottagare av barnfondsmedel och från oss inom Rädda Barnen på Åland vårt allra varmaste och mest ödmjuka tack till alla på SteelFM och till alla er som har bidragit med stort eller smått – tillsammans har ni gjort skillnad – TACK!

Rädda Barnen på Åland

genom Petra Brunila, ordförande

Insamlade medel

SteelFMhjälpen och Åland har samlat in 65 893 € till Rädda Barnens Barnfond.

Grundtanken med Barnfonden är att barn som lever i ekonomiskt utsatt position får möjlighet att delta i fritidsaktiviteter eller en upplevelse som familjen inte annars har råd med. Stödet från barnfonden ges exempelvis till födelsedagspresenter, kalasbidrag, julklappar, cyklar och annat som rör hobby och fritid. Det är vanligt att vi hjälper med deltagar- och terminsavgifter till sport- och kulturaktiviteter.

Behöver du stöd?

Du kan ansöka om stöd fån Barnfonden genom att fylla i en elektronisk bankett.

Fler artiklar

Allmänt
Välkommen på våra Ninni-läger 2024

Välkommen på våra Ninni-läger 2024

Välkommen på NINNI–SOMMARLÄGER 2024! Ninni-läger är roliga sommarläger med många aktiviteter och god mat.

Allmänt
Att prata känslor med barn

Att prata känslor med barn

Välkommen på föreläsning med legitimerad psykolog Reyhaneh Ahangaran fredag 22 mars kl. 15.30-17.00 i Mariehamns stadsbibliotek.

Allmänt
Rädda Barnen diskuterade hälsa och välmående med 50 st ungdomar på Åland

Rädda Barnen diskuterade hälsa och välmående med 50 st ungdomar på Åland

Rädda Barnen ordnade både fysiska och digitala utbildnings- och rekryteringsträffar för unga om barns rättigheter och rätten till hälsa och välmående under helgen 2–3 mars 2024. Totalt deltog 50 unga i åldern 13–17 på dessa träffar.