Jobba för barnets rättigheter

BILDTEXT: Barnkonventionspiloter 2016

foto: Rädda Barnen

Jobba för barnets rättigheter under sommaren!

Rädda Barnen på Åland söker Dig mellan 15-17 år som vill jobba (12.6-7.7.2017) för att barn och ungdomar ska ha det bra! Rädda Barnen är en världsledande barnrättsorganisation och som Barnkonventionspilot representerar du föreningen på Åland och deltar i vårt arbete här. Jobbet innebär att du sprider information om Barnkonventionen, planerar och ordnar olika aktiviteter för barn och vuxna, gör informationsmaterial och undersökningar samt uppdaterar våra sociala medier. Totalt finns det 6 platser att söka. Som Barnkonventionspilot får du 1009 € (före skatt) för din insats.

Hur ansöker jag om sommarjobbet?

  • Steg ett: delta på vår workshop om Barnkonventionen. Det är inget krav att du måste gå workshopen för att kunna få jobbet men det kan förbättrar dina chanser.
  • Steg två: skicka in din fritt formulerade ansökan till Marika Harju senast 14.2.2017.

Workshop om Barnkonventionen för dig som söker sommarjobb

Du som är intresserad av att jobba för eller engagera dig i Rädda Barnen på Åland har möjlighet att lära känna hur vi jobbar och vad Barnkonventionen handlar om. Genom att du deltar i en av våra workshoppar lär vi känna dig och du får bättre möjligheter att snabbt komma in i ett eventuellt jobb eller uppdrag som barnrättskämpe.

Workshops ordnas lördagen den 4.2.2017 och söndagen den 5.2.2017. Anmäl dig till en av workshoparna senast 27.1.2016. Mera information och anmälan till workshopen hittar du här.