Hem > Artiklar > Allmänt > Bästa bidragsgivare i SteelFMhjälpen år 2017
Publicerat: 21 september 2018

Bästa bidragsgivare i SteelFMhjälpen år 2017

Tackbrev till bidragsgivare i SteelFMhjälpen 2017 "När nu ett halvår har gått sedan SteelFMhjälpen avslutades kan vi konstatera att vi når fler barnfamiljer än tidigare. Vi har fått fler ansökningar jämfört med tidigare år och tack vare ditt bidrag kan vi ge stöd till fler barn. Hittills har stöd givits till 105 barn. Det är svårt att använda ordet 'glädjande' i detta sammanhang, för vi önskar ju inget barn, varken på Åland eller ute i världen, ska leva i ekonomisk utsatthet - men vi gläds åt att flera än förut, som behöver stöd hittar till oss."

Vi från Rädda Barnen på Åland vill här genom detta brev skicka en halvårsrapport gällande Barnfonden med anledning av SteelFMhjälpen i december 2017.

Vi vill dela med oss av den glädjen med dig som bidragsgivare, då det är tack vare dig som flera barn på Åland idag kan cykla till skolan, fira sin födelsedag med presenter, få göra något tillsammans med sin familj på lovet och idka sitt fritidsintresse både under vår- och höstterminen.

När nu ett halvår har gått sedan SteelFMhjälpen avslutades kan vi konstatera att vi når fler barnfamiljer än tidigare. Vi har fått fler ansökningar jämfört med tidigare år och tack vare ditt bidrag kan vi ge stöd till fler barn. Hittills har stöd givits till I 05 barn. Det är svårt att använda ordet ’glädjande’ i detta sammanhang, för vi önskar ju att inget barn, varken på Åland eller ute i världen, ska leva i ekonomisk utsatthet – men vi gläds åt att flera än förut, som behöver stöd hittar till oss.

Hela vår verksamhet vilar på Barnkonventionen som sedan mars 1991 är lag på Åland. I Barnkonventionen finns artikel 3 I om barns rätt till lek, vila och fritid, vilken vi till stor del utgår ifrån när vi delar ut ekonomiskt stöd till barnfamiljer. Faktum är att det finns barn på Åland som lever i ekonomisk utsatthet där familjens inkomst inte täcker de nödvändigaste kostnaderna. Följden kan då bli att barns grundläggande rättigheter inte tillgodoses. Det kan vara svårt att till exempel delta i något fritidsintresse, bjuda hem kamrater på kalas vid födelsedagar, få en egen födelsedagspresent eller julklapp, få vara med om en upplevelse under ett skollov eller kunna cykla till skolan. Rädda Barnens barnfond finns till för att stöda i dylika sammanhang och här har du som givare till SteelFMhjälpen hjälpt oss att göra skillnad för dessa barn.

Än en gång ett stort, varmt tack och vi återkommer med en ny uppdatering när julen 2018 är förbi. Vi kommer även i år att dela ut julklappar till barnfamiljer. Här finns en möjlighet för dig att bidra i detta arbete genom en inbetalning till IBAN FI 12 660 I 000 I 0243 55. Märk inbetalningen Barnfonden. Läs mer på vår hemsida eller ta kontakt på telefon O 18 14394 eller e-post [email protected]

Fler artiklar

Allmänt
Välkommen på våra Ninni-läger 2024

Välkommen på våra Ninni-läger 2024

Välkommen på NINNI–SOMMARLÄGER 2024! Ninni-läger är roliga sommarläger med många aktiviteter och god mat.

Allmänt
Att prata känslor med barn

Att prata känslor med barn

Välkommen på föreläsning med legitimerad psykolog Reyhaneh Ahangaran fredag 22 mars kl. 15.30-17.00 i Mariehamns stadsbibliotek.

Allmänt
Rädda Barnen diskuterade hälsa och välmående med 50 st ungdomar på Åland

Rädda Barnen diskuterade hälsa och välmående med 50 st ungdomar på Åland

Rädda Barnen ordnade både fysiska och digitala utbildnings- och rekryteringsträffar för unga om barns rättigheter och rätten till hälsa och välmående under helgen 2–3 mars 2024. Totalt deltog 50 unga i åldern 13–17 på dessa träffar.